Niet ingelogd, klik hier
Aanmelden TargetPay home TargetPay SEPA ready
Home iDEAL Mister Cash SOFORT Banking Mobile Billing 0900 nummer Premium SMS PaysafecardAutomatische Incasso
Documentatie

Automatische Incasso

Automatische incasso wordt door veel consumenten gewaardeerd als betaalwijze voor terugkerende betalingen. Denk bijvoorbeeld aan het innen van contributies voor sportclubs en maandkosten voor een hostingprovider. Het is bovendien een veilige betaalwijze voor consumenten omdat bedragen teruggeboekt kunnen worden als zij het niet eens zijn met de afschrijving.

Voor het gebruik op het internet zijn de mogelijkheden weliswaar wat beperkt, een machtiging voor incasso dient schriftelijk te worden gegeven. Veelal wordt daarom iDEAL ingezet voor eenmalige bedragen. Echter voor terugkerende betalingen blijft automatische incasso het beste alternatief.

Hoe werkt automatische incasso?
Voordat u van start gaat dient u een incasso-overeenkomst met TargetPay te sluiten. U geeft daarbij een voorbeeld van de machtigingen die u van de consumenten vraagt. Uiteraard adviseren wij u graag over de vereisten die voor de machtiging gelden.

Vervolgens kunt u voor uw klanten een incasso aanvragen met een aanroep naar ons systeem (API). U vermeldt welk bedrag van welke rekening afgeschreven dient te worden. De volgende werkdag zal dit bedrag verwerkt worden en krijgt u een terugkoppeling van de status.

Kosten van automatische incasso
Voor een automatische incasso geldt een vaste kostprijs van 0,19 per transactie exclusief BTW per geslaagde incasso. Mocht de incasso geweigerd worden dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

De consument kan het bedrag terugboeken tot 56 dagen na de incasso. Als dat gebeurt worden bovendien extra kosten van 0,45 in rekening gebracht.

Uitbetalingen voor automatische incasso worden maandelijks gedaan. De betaaltermijn van automatische incasso bedraagt 30 dagen na maandeinde.


Direct van start met automatische incasso
U kunt op de volgende pagina de documentatie automatische incasso alvast inzien.

Neemt u voor het aansluiten van een overeenkomst voor automatische incasso even contact op met ons sales team.

  

Belangrijkste kenmerken:

Ideaal voor terugkerende bedragen
Geen aansluit- of maandkosten
Veilig voor de consument
Lage kosten

Veilig betalen met TargetPay
TargetPay is gecertificeerd als (Collecting) Payment Service Provider door Currence voor iDEAL. TargetPay maakt gebruik van de laatste beveiligingstechnieken. Bovendien zijn uw betalingen altijd gezekerd via een Stichting Derdengelden, zoals ook gebruikelijk bij bijvoorbeeld uw notaris.
Meer over veilig betalen bij TargetPay...


© TargetPay.com

F.A.Q. | Contact | Netwerk status | Voorwaarden | Regelgeving | Over ons... | Print versie